články 2024




     V sobotu 13. dubna jsme zase po roce udělali sběr železa, autobaterií a jiných kovů. Začali jsme poctivě hned zrána, ale letos bylo tolik individuálních požadavků, že jsme se nezastavili až do odpoledních hodin. Následné třídění a další práce zabraly také nějaký čas, takže jsme končili pěkně pozdě celkem zničení. Ovšem s tím se musí počítat :) Tímto děkujeme všem, kdo nám byť jen troškou přispěl do našeho kontejneru.



     V pátek 23. února jsme přijali pozvání na Výroční schůzi Místní skupiny ČČK. Schůze se zúčastnili za náš sbor bratři Čapák a Čuřík. Po přivítání následovala oficiální část schůze a to zpráva o činnosti, zpráva o hospodaření, zpráva revizní komise a výhled činnosti na rok 2024. Dalším bodem bylo předání ocenění dárcům krve, kdy byl oceněn i náš člen bratr Machula, kterému tímto děkujeme za šíření dobrého jména našeho sboru. Toto poděkování patří ale i ostatním z našeho sboru, kteří krev darují. Dalším bodem byla diskuze, ve které jsme mimo jiné poděkovali za pomoc na našem dětském dni a soutěžích. Poté následovalo ještě menší občerstvení.



     O víkendu 9. - 11. února jsme vyrazili na hasičskou lyžovačku. Bylo to po několikaleté pauze způsobené covidem. Místem pobytu byl vybrán penzion Gaudeamus ve Ski areálu Kyčerka ve Velkých Karlovicích.

     V pátek jsme se postupně začali sjíždět na místo setkání, kde jsme se ubytovali a započali náš společný víkend večeří. Poté následovala volná zábava, které dominoval zejména kulečník, stolní fotbálek a později i společenská hra Aktivity a další. Již v době příjezdu bylo jasné, že podmínky pro lyžování budou nic moc.

     Sobota tedy patřila procházkám. Ano je to divné, ale kvůli jarnímu počasí, kdy teploty atakovaly 13 stupňů celsia, tak většina z nás vyrazila na procházku či do nedalekého vodního světa. Samozřejmě se našli i takový, kteří vytáhli lyže a alespoň do oběda testovali své lyžařské schopnosti na nedalekém svahu. Po večeři jsme se opět bavili při společenských činnostech.

     V neděli již následovalo sbalení věcí, úklid, společný oběd a návrat domů. (foto)

Autor: Verča Zichová



     V pátek 9. února se konala Výroční valná hromada 8. okrsku a to na Klečůvce na zbrojnici od 18 hodin. Za nás se zúčastnili bratři Sedláček a Šarman. Po přivítání všech starostou okrsku bratrem Zichou a velitelem okrsku bratrem Cholastou, následovala minuta ticha za zemřelé bratry a sestry. Následovala zpráva starosty o činnosti za uplynulý rok, která je dostupná zde. Poté bylo probráno hospodaření okrsku a další potřebné informace. Na závěr proběhla diskuze a posledním bodem byla večeře. Po ní následovala již pouze volná zábava všech přítomných.



     V pátek 2. února od 15 hodin se uskutečnilo v budově stanice Zlín instrukčně metodické zaměstnání pro velitele jednotek SDH obcí z hasebního obvodu stanice Zlín. Zde se řešila zejména aktuální témata, která rezonují mezi hasiči a další vybraná témata související s hasičinou. Za nás se zúčastnil náš velitel bratr Dolanský.

     V tento den jsme se zúčastnili další akce a to výroční schůze místního TJ Sokol. Zde náš sbor reprezentovali bratři Hrazdira a Smolka. Schůze se neliší od těch hasičských. Probrala se činnost za uplynulý rok a co kde zlepšit. Dále pak hospodaření spolku a zprávy kontrolních komisí a výborů. Kromě jiného jsme se dozvěděli, že sokoli získali dotaci na výměnu osvětlení v hlavním sálu za LED technologii a také na rekonstrukci horší šatny včetně sociálního zázemí v této místnosti. Jen tak dále. Po schůzi následovala večeře a pak již volná zábava.



     O víkendu 26. - 28. ledna se uskutečnila naše tradiční zabijačka. V pátek se chystaly kroupy a další ingredience na hlavní sobotní program. Také jsme dovezli čuníka, aby si na místě trochu přivykl.

     V sobotu pak vše začalo s menším zpožděním porážkou vepře. Pak šlo už všechno ráz na ráz, a jelikož nás bylo dost, šla nám práce pěkně od ruky. Nakonec jsme skončili někdy k večeru unavení, ale spokojení a večer jsme již jen seděli a bavili se až do nočních hodin.

     V neděli pak následoval všemi "milovaný" úklid, poté super oběd, rozdělení výslužky a hurá domů si aspoň trochu odpočinout před dalším pracovním týdnem. (foto)



     V pátek 19. ledna se bratři Balajka a Čapák zúčastnili výroční schůze SDH Lípa. Program se nijak neodlišoval od ostatních výročních schůzí, kdy po přivítání hostů, zhodnocení uplynulého roku, zprávě o činnosti a plánu na rok následující následovala výborná svíčková a volně se program přesunul do konverzací nejen o hasičině a technice. Strávili jsme tak čas v dobré společnosti a těšíme se, až poměříme naše síly na soutěžích či se potkáme na různých akcích.

autor: Kryštof Balajka



     V sobotu 6. ledna se konala první letošní "akce" a to Výroční valná hromada u bratrů v Lužkovicích. Přijali jsme pozvání tuto schůzi navštívit a nelitovali jsme. Zúčastnili se bratři Hrazdira a Kűhr. Program proběhl ve standardním rytmu, kdy byly předneseny zprávyo činnosti, hospodaření atd. Vše proběhlo bez problémů a po oficiální části následovala večeře a poté volná zábava, kdy se klábosilo o všem možném... a taky nemožném :-)