zásahy 2018




přehled výjezdů za rok 2018 vydaný HZS Zlínského kraje
článek zde. Jednotlivé přehledy výjezdů jednotek SDH ve Zlínském kraji zde.



čtvrtek 18. října
Želechovice nad Dřevnicí. Uběhlo pár dní a měli jsme další výjezd. Nahlášen byl požár lesního porostu někde na Želechovických Pasekách. Jeli jsme podle adresy uvedené v sms na Lípských Pasekách, ale po přijetí na místo a spojení se s operačním jsme zjistili, že to byla adresa orientační a požár resp. kouř byl nahlášen z Provodova. Po projetí až na Vyhlídku a ke koňským stájím jsme se po dohodě s operačním vraceli nazpět směrem k pile Pešl. Zhruba v půlce cesty jsme se potkali se Zlíňákama, s kterými jsme si vyměnili informace a poté jsme jeli cestou nad benzínkou zpět do obce. Nikde nebylo nic vidět a tak jsme byli poslání zpět na základnu.

     Tohoto výjezdu se zúčastnilo 6 našich členů: Patrik Coufalík, Petr Dolanský, Michal Gahura, Daniel Hamšík, Petr Hrazdira, Otakar Ronza, Michal Směšný, Michal Špendlík, Roman Špendlík. A také 2 členové SDH Želechovice - Paseky: Adam Kruťa, Lukáš Kruťa



neděle 14. října
Provodov. Tentokrát jsme byli povolání do nedalekého Provodova, kde hořela rekreační chata. Výjezd trval jako obvykle a po příjezdu na místo již byl požár pod kontrolou místních bratrů a zlínských profíků. Po domluvě s velitelem zásahu jsme začali rozebírat konstrukce chatky a odklízet ohořelé uskladněné dřevo. Následně jsme doplnili vodu do cisterny profíků a po další době jsme odjeli zpět na základnu. Oficiální zpráva HZS Zlínského kraje zde.

     Tohoto výjezdu se zúčastnilo 7 našich členů: Petr Dolanský, Michal Gahura, Daniel Hamšík, Zdeněk Kűhr, Michal Směšný, Michal Špendlík, Roman Špendlík. A také 1 člen SDH Želechovice - Paseky: Lukáš Kruťa.



středa 29. srpna
Želechovice nad Dřevnicí. Druhý výjezd byl letos opět v katastru naší obce. Tentokrát se jelo na Paseky, kde hořela střecha na rodinném domě. Chvilku po 18. hodině nám byl vyhlášen poplach a po seběhnutí několika lidí na zbrojnici jsme vyjeli na místo. Při příjezdu již byli profíci na střeše a tak jsme se šli nahlásit veliteli zásahu. Požár na střeše ještě před jejich příjezdem částečně zlikvidovali majitelé domu a tak profíci jen dohasili zbytky ohnisek možného požáru. Po asi hodině strávené na místě bylo konstatováno, že další přítomnost profíků a nás na místě již není třeba a tak jsme všichni odjeli. Na místě zůstali na dohlídku hasiči z Pasek. Oficiální zpráva HZS Zlínského kraje zde.

     Tohoto výjezdu se zúčastnilo 6 našich členů: Tomáš Gahura, Daniel Hamšík, Petr Hrazdira, Otakar Ronza, Michal Směšný, Michal Špendlík.



středa 23. května
Želechovice nad Dřevnicí. V 17:49 byla v obci spuštěna siréna a výjezdové jednotce přišly sms o výjezdu naší jednotky k požáru na území naší obce, konkrétně na ulici Nádražní. Jakmile se několik chlapů sešlo na zbrojnici, ihned jsme vyjeli k požáru a jelikož k místu vedou pouze dvě úzké cesty, museli jsme jet pomaleji. Když jsme přijížděli, na místě již byli profíci ze Zlína, kteří právě natahovali vodní vedení k požáru. Po domluvě s velitelem zásahu jsme taky natáhli jeden proud na střechu rodinného domu nacházejícím se za vlakovou zastávkou (bývalá hospoda). Naštěstí se oheň podařilo dostat pod kontrolu celkem rychle a po uhašení ohně jsme začali rozebírat konstrukci střechy kvůli skrytým ložiskům požáru. Po nějakém čase s občasným proléváním vodou byla práce hotová a profíci odjeli. My jsme zůstali na dohlídku na místě až do pozdních nočních hodin. Oficiální zpráva HZS Zlínského kraje zde.

     Tohoto výjezdu se zúčastnilo 7 našich členů: Patrik Coufalík, Petr Dolanský, Tomáš Gahura, Gajdošík Jaroslav, Michal Špendlík, Radomír Špendlík, Roman Špendlík. A také 1 člen SDH Želechovice - Paseky: Lukáš Kruťa.